Nyt on se hetki koittanut kun kaksi pennuista on lähtenyt oman perheensä luo. Yritin olla valmistautunut tähän hetkeen, mutta en onnistunut kovin hyvin, kun Teija saapui ystävineen portille kauniin ruusukimpun kera en voinut estää kyyneleitä kohoamasta silmiini, vaikka mielessäni olin iloinen että Moritz pääsee hyvään rakastavaan kotiin. Jäähyväiset olivat haikeat ja Harry joutui saattelemaan heidät portille. Niin lähti suloinen nallekarhu kohti uusia seikkailuita. Onneksi kuulin jo Teijalta, että Moriz oli nukkunut lähes koko matkan. Seuraavana portilla olikin sitten Yliskulman poppoo, noutamassa pikku Merwinin kotiin. Onnellisena Carlotta lähti kantamaan pentuaan.  Onneksi he asuvat  tässä lähimatkan päässä ja saan varmasti nähdä miten koira kasvaa ja kehittyy useammin kuin teitä muita jotka asutte hieman kauempana. Miten noihin pikkuisiin voikaan niin kamalasti kiintyä, vaikka järki sanoo muuta niin ihmisen mieli on hellyyttä tulvillaan noita karvakasoja kohtaan. Bellakin on selvästi hermostunut ja on käynyt katsomassa pentuja useaan otteeseen nuollen jäljelle jääneitä ahkerasti.

1536013.jpg

Bella ei ole enää pitkään aikaan nukkunut pentuhuoneessa, mutta tänä aamuna Bella jäi pentuhuoneeseen kun oli ensin nuollut pennut läpi. Bella nukkui pentuhuoneessa pitkään, liekö jättänyt jäähyväisiä lapsilleen.

Pennuilla oli kaiken kaikkiaan jännittävä päivä tänään, sillä pennuille tehtiin pentutesti, testaajana toimi Kaisa Hilska Koirataidosta. Testillä selviteltiin pentujen taitoja seuraavissa osa-alueissa. 1. Reaktio vieraaseen ihmiseen. 2. Liikkeen seuraaminen. 3-5.Käsiteltävyys, vastarinta, paineensietokyky. 6. Kosketteluherkkyys. 7. Saalistus, yhteisleikki. 8. Taisteluleikki. 9. Reaktio "mörköön". 10. Reaktio ääneen. Lopuksi pentu sai vielä sanallisen arvion. Testaus oli todella mielenkiintoista ja opettavaista, oli ilo päästä sitä seuraamaan. Laitan tähän malliksi Milanan sanallisen arvion.

Belunan Kingly Milana 7 vkoa Yleisvaikutelma:

Aktiivinen, reipas ja rohkea pentu, joka tutkii aktiivisesti ympäristöään. Ei osoita pelkoreaktioita, kohtalaisen vilkas. Leikittävyys tänään hieman laimeaa. Lupaava pentu.

1536019.jpg

Kaisa Hilska tervehtii luokseen saapuvaa pentua.

1536057.jpg

Tässä testataan kosketusherkkyyttä.

1536061.jpg

Tässä taas liikkeen seuraaminen ja tuo musta tuossa etualla on "mörkö"

Lopuksi toivotan Merwinille ja Moritzille hyvää koiran elämää uusissa kodeissaan.

1536076.jpg

Belunan Kingly Moriz ja Teija

1536084.jpg

Belunan Kingly Merwin ja Carlotta + iskä