Lotta tyttö viettää tänään syntymäpäivää ja täyttää kolme vuotta. Koko Belunan lauma onnittelee Lottaa. Lotta viettikin synttäreitä hieman erilaisissa ympyröissä sillä yhdessä Milanan ja lastensa isän kanssa Lotta kävi tänään antamassa näytteen leonberginkoiran perinnöllisen polyneuropatian geenitestiä varten ( LPN-1). Näytteet lähetettiin pikana Sveitsiin laboratorioon missä verestä testataan onko koira mahdollisesti geenin kantaja. Leonbergiyhdistyksen sivuilta löydät asiasta lisää tietoa. Muutkin koiramme tullaan testaamaan, mutta aloitimme näistä kahdesta nuorimmasta nartusta. Milanasta sen takia, että Milanaa on tarkoitus käyttää keväällä jalostukseen ja Lotta sen takia, että Lotalla ja Enzolla on iso pentue ja tässä saadaan paljon hyvää tietoa koko pentueen kannalta, koska isä ja emä testattiin molemmat. Tämä testihän pois sulkee yhden pahimmista polyneuropatian lajeista. Itellan sivuilla on täydelliset ohjeet kuinka eläinperäinen laboratorionäyte tulee pakata ja lähettää tutkittavaksi (ei vaikeaa) (Ohjeet löytyvät otsakkeen alta: VAK-säännösten mukaisesti vapautetut näytteet). Kolmen koiran näytteen lähettäminen maksoi vain n. 9 euroa ja eläinlääkäriasemalla selvittiin parillakympillä /koira. Itse näytteen tutkiminen maksaa noin. 75 euroa. Koska koiramme ovat meille tärkeitä ja varsinkin koiriemme terveys sekä mailmaan saattamiemme pentueiden terveys teimme päätöksen lähteä mukaan testaukseen heti näin alkuvaiheessa. Bella kävi myös tassutulehduksen jälkitarkastuksessa ja tassu oli parantunut aivan täydellisesti, ihomuutosta ei ollut enää havaittavissa, eläinlääkäri oli suorastaan hämmästynyt kuinka hyvin tassu oli parantunut, KIITos Sirkka-mummille hyvästä hoidosta. Yllätimme myös Sirkka-mummin tänään, menimme ihan hiljaa heille ja yksitellen laskimme kaikki koirat ovesta sisälle olipa hetken aikaa riemua kun aina vain tuli uusi koira sisään ja Lotta hyppäsi suoraan Sirkka-mummin syliin ihan koko koira. Lotta varmasti muisti kuinka oli mummin luona vauvoja odottamassa ja kuinka etsittiin pesäpaikkaa mummin kenkien päältä mihin vauvat olisivat voineet syntyä.

Carlotta 3 vuotta. Ihanaa aikaa , Lotta on tosi hienoluonteinen koira.

Mitäs me tytöt (ainakin toinen meistä on vielä tyttönen ja se toinenkin tuntee itsensä tytöksi).

Väsyttämään alkaa kaiken mailman testit ja vierailut ja synttärit. Lotan synttärilahja sininen rapu.

Huomenna minun täytyy taas matkustaa Siuntion kylpylään kolmeksi päiväksi (viimeinen kerta), KePo on loppuviikon lomalla joten koirilla on ihan mukavaa puuhata KePon kanssa. Harry menee huomenna BB:n kanssa koirakouluun (toivottavasti). Olen yrittänyt tänään opettaa KePolle noita BB:n tuntemia käskysanoja, toivotonta , joten soitinTarjalle joka on menossa Banjon kanssa samaan kouluun, että BB tuntee nämä ja nämä käskyt, joten aina kun KePo joutuu pulaan niin Tarja pelastaa miehen hädästä. On ihan selvästi liikaa vaadittu, että KePo muistaisi ruotsinkieliset käskysanat. No miksi BB:llä on ruotsinkieliset käskysanat, no BB:n isän suku on Ruotsista joten täytyyhän BB:n hieman Ruotsiakin osata, jos vaikka tapaa joskus Ruotsin sukulaisia.

Minusta koira ja viljapelto ovat aivan mainio yhdistelmä.

Koira kivellä myös hyvä yhdistelmä.

Luna

 Sokerina pohjalla Bella pikkuinen on niittänyt mainetta mätsärissä hienosti punaisten 2, koiria oli viitisenkymmentä niin että se on leon pennulta tosi upea suoritus, mutta upeasta pennustakin on kysymys.

Tottijärven prinsessa Bella. Onnea, onnea.