Tänään on ollut päivä täynnä koiranäyttelyitä. Aamulla lähdetiin Beluna paloautolla kohti Lohjaa mukana Bianca ja Paloma sekä Luna. Satoi vettä paistoi, satoi ja taas satoi. Telttailukausinkin saatiin avattua ja meidän uusi näyttelyteltta oli käytössä ensimmäistä kertaa. Tuuli tosin puisteli sitä kovin ja naapuriteltta päätyikin takana olevaan pöheikköön. Kehässä olivat tänään Belunan Fazer Barbi, meidän Bianca, Belunan Magic Paloma ja Belunan Magic Mila ja vielä tuolla Mänttä-Vilppulassa sitten Blelunan magic Riva. Myöskin meidän Luna käväsi kehässä. Tuomarina meillä oli Sanna Vakkilainen ja Mäntäsä Satu Ylä-Mononen.  Kasvattajaluokkaa emme tänään saaneet koska tuomarilinja oli tiukkaakin tiukempi ja erejä ei todellakaan sadellut. VSP:tä ei valittu lainkaan.  Barbi, Paloma ja Mila saivat hienosti EH:n ja Barbi kovin kevyessä kesämekossaan sitten H:n. Lunan kanssa meillä oli todella honoa tuuria sillä kesken kehän Luna rupesi tuomarin mielestä ontumaan vasenta etujalkaa, minä en sitä huomannut eikä kukaa kehän laidalla joten tuomari sitten antoi meidän ihanalle Lunalle EVA ontumisen takia. Paljon ei lohduttanut kun tuomari sanoi että harmittaa antaa ERI:n koiralle EVA, no niin haarmitti minuakin. Meidän porukasta oli sitten jäljellä enää Bianca ja BB sitten miellytti vaativaa tuomaria.

Belunan Fazer Bianca AVO ERI 1 SA PN 1 ROP + SERTI tuomarina siis Sanna Vakkilainen.


2 vuotias hyvän kokoinen narttu, jolla rodunomainen voimakas erittäin kaunis nartun pää, ihastuttava ilme. Erinomainen kirsu, purenta ok, kaunis kaula, hyvä eturinta, erinomainen luusto. Erinomainen rintakehä, tasapainoisesti kulmautunut. Hieman ahtaat takaliikkeet ja etuliikkeet. Tasapainoiset sivuliikkeet. Ystävällinen käytös.

Bianca seisoo

Tuomari tutki koiran todella tarkasti.

Tässä Milan ja Arjan juoksunäyte.

Sitten tuomarin ohjeet ja neuvot Milalle.

Tuomari tutustuu Paloman muotoihin.

Tuomarin salakala joka vinkui.

Tarja vei myös Barbin kehään koska Ida oli loukannut jalkansa.

Tarkkana pitää olla mihin se Idakin hävisi.

Luna ja Bianca

Luna ja KePo, tässä vaiheessa kaikki oli vielä hyvin

7,5 v erinomaisessa kunnossa esitettävä leidi. Kaunis nartun pää, kaunis ilme, purenta ok. Keskiruskeat silmät, erittäin hyvä kirsu. Kaula voisi olla hieman pidempui, erinomainen eturinta. Hyvin kulmautunut edestä, hieman pehemeät ranteet. Erittäin voimakas  niska ja hyvä karvanlaatu, hyvä hännän kiinnitys ja lanneosa. takaliikkeissä ahtautta ja etuliikkeissä löysyyttä. Liikkuu hyvin sivusta, mutta valitettavasti tänään ontuu toista etujalkaansa. Ystävällinen käytös. Harmittava juttu tuo ontuminen kesken kehän, mutta ei sille nyt mitään voinut, jos asian olisin huomannut en tietenkään olisi ontuvaa koiraa kehään vienyt. Ontuminen oli kuitenkin niin heikkoa että vain tuomari sen huomasi että liike oli epäpuhdas. Melkein aloin minäkin ontua kun juoksin noin 7 kierrosta ympyrää yhä vain kiihtyvällä vauhdilla.

Hieno päivä.

Kotimatkalla poikkesimme Kirpun ja Laten luona Salossa, missä Betu mietä odotteli ja täytyy sanoa että harvoimpa ovat voileivät maistuneet niin taivaallisen hyvältä kuin tämän pitkän näyttelypäivän loppupuolella. KIITOS Kirppu ja Late.

Tovin ehtivät koirat leikkiä ennen kuin matka jatkui kotia kohden missä odotti lauma hämmästyneitä koiria misä kummassa te olette olleet koko päivän. Pientä lahjontaa piti suorittaa kun kiltisti olivat jaksaneet odotella.

Hieman ehtivät sisko ja veli harrastaa koira painia.

Tässä vielä kuva telttailukauden avajaisista.

Belunan Magic Riva oli saanut Mäntässä EH:n ja rvostelunsa oli seuraavan lainen: Hyvän kokoinen, purenta ok, pyöreät silmät, vahva luusto, kapea eturinta, hyvä runko ja kulmaukset, hyvä turkki ja väritys, tuomarina siis Satu Ylä-Mononen. Kuvaa ei Rivasta ollut tähän lähtöön. Onnea myös Rivalle kuten muillekkin Belunalaisille hyvästä menestyksestä.