Tänään kantautui hienoja uutisia Tuomarinkylän koiranäyttelystä, jossa kasvattimme Moose sai ensimmäisen varasertinsä ja se oli Belunan kasvattien ensimmäinen varaserti, HIENO UPEETA ja ONNEA tosi paljon Teijalle ja Masalle jotka ovat pojasta kasvattaneet aivan upean hienon koiran. Tietysti pitää onnitella myös Moosen kummisetää joka on auttanut koiranhoidossa. Tämä menstys tuntuu niin hyvältä viimeviikonlopun jälkeen jolloin tarkka Saksalaistuomari huomasi, että Moosen yksi etuhammas oli hieman kääntynyt ulos hammasrivistöstä ja hienosta arvostelusta huolimatta arvio oli H, mikä oli kieltämättä pettymys. Taitaa tuo Moose olla tullut kasvattajaansa kun minunkin hampaani liikkuvat välillä tosi paljon sijaltaan ja pelkäänkin, että jonain yönä ne kiipeävät suustani ulos kun nukun sikeästi. Onneksi hammas oli palannut sille kuuluvalle paikalleen hammasrivistöön. En kuitenkaan asiasta huolestunut, koska koko Kingly pentueella on todella hyvät purennat, kuten vanhemmillaan Bellalla ja Ressollakin. Pentuina elänlääkäri oikein ihasteli,että koko isolla pentueella on tosi hyvät purennat. Olen sitä mieltä, että on oikein että hammaspuutoksiin ja muihinkin virheisiin puututaan sille kuuluvalla vakavuudella vaikka se sitten kohdistuisikin omiin koiriini. Rotumääritelmänhän tulisi olla aina tuomariakin ohjaava kun hän arvosteluita suorittaa.

ERI1 JUN, PU3+ varaserti tuo ihanan karvainen on Moose ja tuo ylpeä tuolla taustalla on Teija.

Arvostelu:

Lähes 18 kk, keskikokoinen,erinom. mittasuhteet omaava nuori uros. Oikean mallinen, lupaava, nuoren uroksen pää. Silmät voisivat olla aavistuksen tummemmat. Purenta OK. Hyvä maski. Erinom. kaula. Tässä vaiheessa aavistuksen pehmeä ylälinja. ikäisekseen hyvä eturinta ja rungon vahvuus. Tasapainoisesti kulmautunut. Aavistuksen ulkokierteiset eturaajat, joka näkyy etuliikkeessä. Muilta osin liikkeet ok. Hyvä karva ja väri. Sopiva luuston vahvuus. Rodunomainen olemus. Hyvä käytös.

Onnitella täytyy myös Enzoa joka oli VSP tänään. Enzo on minun yksi suosikkipojistani, sillä on ollut hienoa nähdä kuina Enzo on kasvanut ja kehittynyt. Aina kun katson Enzoa niin mieleeni muistuu tuo upea uros tuolta Ruotsin maalta, nimittäin Fazer jonka sain tavata ja josta olisin toivonut Bellan lasten isää mutta niin ei ollut silloin tarkoitettu. Fazer on  valitettavasti jo siirtynyt sateenkaarisillan tuolle puolen, mutta upea poikansa ilahduttaa meitä täällä Suomessa. Onneksi sitten löytyi täältä Suomesta tuo Johannan hieno koira Resso joka ryhtyi Bellan lasten isäksi ja siitä pentueestahan Moosekin on.

 

Enzo