Tänään ollaan vietetty koiramaista päivää monellakin tapaa, ensinnäkin olen saanut ihailtavakseni Belunan Fazer Bellamyn ROP kuvat ja kaunis tyttö tosiaan onkin ei ihme että Bella sai Rop pennun arvon.

ROP prinsessa Belunan Fazer Bellamy "Bella"


Arvostelu:Tuomarina Juta Haranen, Viro
 
Vahva narttupentu, tyypillinen pää ja ilme, silmät, korvat, purenta ok. selkälinjasta johtuen vielä pehmeyttä. Hyvät kulmaukset, hyvä häntä. Tyypilliset liikkee, vielä pentumainen pehmeys. Hieman takaa-ahtaat liikkeet.
Kaksi pienokaista.
Perheen prinsessat. Onnea vielä kerran hienosta menestyksestä.
 
Tänään olimme saaneet kutsun Bouvier-yhdistykseltä, osallistua avustaja koirana (häirikkökoirana) heidän järjestämässään BH-kokeessa.
BH-koe siis käsittää tottisliikkeitä ja kaupunkiosuuden.
Tottikseen kuuluu paikallamakuu ( ohjaaja selin koiraan ) seuraaminen kytkettynä ja vapaana, myös henkilöryhmän läpi molemmat. Seuraamiseen on olemassa ihka oma kaavio, eli siinä pitää askeleet ja nopeudenmuutokset ja käännökset tehdä ilman tuomarin kehoitusta. Sitten kuuluu liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo ja liikkeestä istuminen.
Kaupunkiosuudessa testataan koiran kykyä äkkinäisiin tilanteisiin. Polkupyöräilijä, auto, kävelijä ja ihmisryhmä käy "häiritsemässä" koiraa, eikä se saa käyttäytyä aggressiivisesti eikä kovasti sätkyillä. Lisäksi siihen kuuluu koiran jättäminen kytkettynä kaupan ulkopuolelle kun itse menee kauppaan ja koiran ohi kulkee ihminen ja koira. Siinä ei sitten saa yrittää "tappaa" ohikulkijaa    ei edes sitä koiraa  

Tottis suoritetaan pareittain. Eli sen aikaa kun toinen koira makaa maassa, toinen suorittaa muut liikkeet ja sitten toisinpäin.
Tottis pitää ensin saada läpi, jotta edes pääsee sinne kaupunkiosuuteen.
Me olimme mukana tuossa kaupunkiosuudessa. Tässä muutamia kuvia kokeesta.
 
Seuraamisosuus
 
Liikkeestä maahan ja odotus
Toinen koirakko suorittaa seuruuosuutta ja toinen koira odottaa.
 
Ihmisjoukossa
L-kuvio seuruussa
Luoksetulo
Koira yksin sidottuna ja omista poistunut paikalta.
Luna oli hyvin varma häirikkökoira ja kaikki sujui hienosti. Hauska päivä kiitos että saimme olla avustajina.