Olette varmasti ihan kyllästymiseen asti lukeneet kun jatkuvasti toitotan tuota pennun koulutuksen tärkeyttä. Mutta minun mielestäni se on aivan ykkösasia, jotta koirastaan pääsee nauttimaan ja sen kanssa on hauska harrastaa. Ei ole kiva jos mummot metsässä kaatavat marjaämpärinsä pelosta kun koira rynnistää pusikot lakoon  kurkistamaan mustikoita vai puolukoita. Ei myöskään herätä ihastusta kun koira ja omistajat ohittavat toisia koiria niin että omistajan jalat eivät maata kosketa ja omista  yrittää huutaa tää on ihan kiltti me vaan tullaan tervehtimään. Kiltti se voikin olla,mutta vallaton ja tottelematon myös.Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa ja aina saa tuloksia aikaiseksi ja jos omat taidot eivät riitä niin tarjolla on kursseja ja tapahtumia mistä saa neuvoja ja kasvattajan osaaminen on myös aina käytettävissä

Barbin perhe on löytänyt ihanteellisen koulutuspaikan, paikka on "julkinen" siellä liikkuu muita koiria ja ihmisiä,autoja ja kaikenlaista häiriötekijää.

Barbin isäntä tekee itsensä niin mielenkiintoiseksi, että mikään ei häiritse Barbin keskitttymistä,Barbi näkee vain omat ihmisensä ja haistaa ne ihanat herkut mitä Barbi voi ansaita oppimalla asioita.

Sitten opetellaan seisomista ja edelleen pentu keskittyy vain siihen mitä on tekemässä, mikään ei häiritse sen keskittymistä, koska se haluaa miellyttää ihmisiään.

Pieni pentu ei jaksa keskittyä täysillä kauan aikaa ja välillä pitää tehdä jotain muuta ja kivaa , tässä pentu tutustuu eläinmailman ihmeellisyyksiin ja sosialistuu samalla ihan sivutuotteena.

Mikä kumma olento tuo nutipää on? Pentu on kiinnostunut kaikesta uudesta.

Yhdessä tutustutaan niin pentu ei pelkää vaan katselee ja tutustuu mielenkiinnolla uusiin asioihin.

Kun on levätty ja nautittu virkistävää vettä niin sitten voidaan taas hetki jatkaa vaikka seuraamisen opettelua. Tämä kuvasarja kertoo hienosti oikein jaksotetusta koulutuksesta ja varmasti Tonilla, Idalla ja ennen kaikkea Barbilla oli kaikilla hauskaa. Nyt jokainen vain etsimään hyviä koulutuspaikkoja ja pitämään hauskaa pennun / koiransa kanssa.