Tänään ilmassa kihelmöi jännitys kun pentutestaaja Kaisa Hilska Koirataidosta saapui jälleen kerran testaamaan pentujamme. Tälläkin kertaa tuli yllätyksiä, itseasiassa koko pentue oli pienoinen yllätys, ei mikään ihan tavallinen leopentue, tästä pentueesta löytyy todella persoonallisia pentuja. En uskaltaisi enää antaa pentuja ilman testausta, sillä kyllä niin paljon tietoa jäisi huomaamatta jos vain itse tulkitsisi pentujen käytöstä. Pentutestaaja kertoikin, että leot ovat yksi sellainen rotu, missä yhdessä pentueessa voi esiintyä todella erilaisia pentuja, mutta kyllähän sen ymmärtää kun ajattelee, että leonberginkoira on jalostettu useasta eriluonteisesta koirasta.

Kuka on tuo nainen joka istuu hiljaa täällä ihan oudossa huoneessa mihin minut tuotiin, siitä täytyy ottaa heti selvää.

Päivää minä olen pentu kukas se sinä olet.

Tule tänne pieni eläin niin tutustutaan.

Olet aika ikävä ihminen kun pitelet minua tässä selälläni, vai muka testaat paineensietokykyä.

Tässä on kiva kiikkua ja katsella maisemia.

No lähdetään sitten lenkille jos täti haluaa

Seuraa voimakkaasti liikettä ihan jalkoihin asti.

Puree testaajaa varpaasta.

VIimeisenä vaan ei vähäisempänä testattiin Lila tyttö ja niin olivat kaikki pennut päässeet Kaisan arvioitaviksi. Kiitokset Karille videoinnista ja Tarjalle kuvauksesta ja KePolle kantoavusta. Kari työstää kaikille pennunostajille DVD:n testistä ja muutakin pentuajan materiaalia jää muistoksi. Kun testi oli ohi alkoi armoton miettiminen kuka kukin on? Tiesin perheistä jo paljon asioita ja nyt alkoi sitten pentujen ja perheiden yhteensovittaminen, tarkoituksenahan on, että pennut pääsevät koteihin mihin ne parhaiten soveltuvat.

Belunan Magic Paloma

Yleisarvio: Tasainen , vankka, taistelunhaluinen narttu, jolla hiukan hidas tapa reagoida ympäristöönsä.Tutustuttuaan heti avoin. Kestää paineita.

Paloma

Belunan Magic Riva

Yleisvaikutelma: Kohtuullisen itsenäinen ja taistelun haluinen, suhtautuu pelottomasti mailmaan. Opetettava rentoutumaan, opetettava vaihtamista, luopumista ja malttia niin tästä kasvaa rohkea mailmankansalainen. Opetettava tiukasti ja palkiten antamaan periksi. Hyvä toimintakyky. Avoin. Aika veikeä poika.

Riva

Belunan  Magic Mila


Yleisvaikutelma: Hyvä peruspentu, leoksi vilkas, mutta palautuu hyvin - hermot kunnossa. Sosiaalisesti mielistelevän avoin, eli sosiaalipalkkautuva. Pitkäjännitteisyyttä tulee kasvattaa. Hyvä leikkijä, peloton, pehmeähkö Harrastepotentilaalia löytyy. Kohteliaan rento ja paineensietokykyä löytyy.

Mila

Belunan Magic Lyyli

Yleisvaikutelma: Voimakkaat hyväntahtoisuuseleet. Me-henkinen, paljon kontakteja tarvitseva. Leppoisa, leikkisä, laumanvartijamainen hieman varautunut mailmankatsomus - haluaisi tutustua, mutta vie aikaa saavuttaa luottamus. Kuljetettava paljon kahden kesken ihmisen kansa, jotta oppii luottamaan ihmiseen eikä toisen koiran tilannearvioihin. Hyväntahtoinen, riittävän rohkea.

Lyyli

Belunan Magic Remy-Martin

Yleisvaikutelma: Nauttii voimakkaasti ihmisestä, nauttii läheisyydestä, hieman alusta / ympäristöepävarmutta. Reagoi epämiellyttävään asiaa "jäyhällä jököttämisellä". Seurallinen ei kovin itsenäinen. Hyvin miellyttävä, tyyni koira.

Remy

Belunan Magic Nelson

Yleisvaikutelma: Hyvin sosialistettuna saa helpon koiran, helppo toimia. Sosialistamattomana voi jäädä araksi. Kiltti ja kohtelias, hieman herkkä "muovailuvahaa" leikillä palkittavissa.

Nelson

Kaiken testaamisen ja kuvaamisen jälkeen olikin sitten vuorossa ruokailua ja lepoa, mutta sokerina pohjalla oli vielä illan päätteeksi jokaiselle varattuna lämmin kylpy hyvän tuoksuisessa shamppoossa. Kaikki pennut suhtautuivat kylpyyn rauhalliesti ja pelottomasti ja sitten vasta vauhtia riitti kun päästiin oikein riehumaan, siinä saivat kyytiä minun korkokenkäni ja roskapussit ja talouspaperirullat ja ihan kaikki mihin pieni eläin vain ylsi. Löpö oli jähmettynyt koiraportin päälle katsomaan armotonta menoa.

Huomenna mennään sitten eläinlääkärin tarkastukseen ja sitten se alkaa olla lähtöitkua vailla.Parhaimmat kiitokset jälleen kerran Tarjalle ja Karille olette aivan korvaamattomia ystäviä, niin paljon olette panostaneet tämänkin pentueen eteen.