KOIRIEN SYYSMÄTSÄRI
 LAUANTAINA 24.11.2012
Turun Seudun Koirakeskus, Yrittäjäntie 11, 21360 Lieto As
 Tule harjoittelemaan koirasi kanssa ennen Turun isoja näyttelyitä!
Alustava aikataulu:
11:30 Ilmoittautuminen kaikkiin luokkiin alkaa, ilmoittautua voi aina luokan alkamiseen asti
12:00 Harjoitusluokka (typistetyt koirat, tuomarin omistuksessa olevat koirat sekä koirat, jotka haluavat ylimääräistä treeniä ennen oman kisaluokan alkua)
12:30 Isot aikuiset (koira yli 1-vuotias ja väh. 40 cm)
13:30 Pienet aikuiset (koira yli 1-vuotias ja alle 40 cm)
14:30 Paras Veteraani (koira yli 6-vuotias)
14:45 Isot pennut (koira 2-12 kk ja aikuisena väh. 40 cm)
15:45 Pienet pennut (koira 2-12 kk ja aikuisena alle 40 cm)
17:00 Junior Handler (esittelijä on 4-17-vuotias, ikä huomioidaan arvostelussa)
17:15 Paras Sekarotuinen (sekarotuiset ilmoitetaan perusluokkiin, esim. isot pennut, ja samalla rahalla pääsee myös paras sekarotuinen -luokkaan)
17:30 Best In Show
 
Huom! Kunkin luokan tarkka alkamisaika riippuu luokkien suuruudesta, joten olethan ajoissa paikalla! Luokat alkavat AIKAISINTAAN ilmoitettuun aikaan, mutta varsinkin loppupään luokkien osalta kannattaa varautua siihen, että luokat voivat alkaa jopa 2 tuntia myöhemmin mikäli koiria on todella paljon.
Kilpailuluokat: Isojen aikuisten siniset, isojen aikuisten punaiset, pienten aikuisten siniset, pienten aikuisten punaiset, isojen pentujen siniset, isojen pentujen punaiset, pienten pentujen siniset, pienten pentujen punaiset, paras veteraani, paras sekarotuinen, Best In Show -kisa kaikkien kilpailuluokkien voittajille.
Tuomari: Arja Pirttimaa.
Palkinnot: Laadukkaat, ostetut tavarapalkinnot, joista voittajat voivat itse valita haluamansa. Joka kilpailuluokan 4 parasta koiraa sijoitetaan.
Ilmoittautumismaksu: Kaikki luokat 10 euroa paitsi harjoitusluokka 5 euroa tai 3 euroa, jos sama koira osallistuu myös johonkin kilpailuluokkaan. Ilmoittautuminen vain paikan päällä!
Osallistumisehdot: Koirien on oltava rokotettu eläinlääkäreiden suositusten mukaisesti. Myös sekarotuiset ja kastroidut tai muilta osin "näyttelyihin kelpaamattomat" koirat saavat osallistua tapahtumaan! Mätsäriin eivät saa osallistua sairaat eivätkä lääkityksen alaiset koirat. Typistetyt koirat eivät saa kilpailla mätsärissä, mutta voivat ilmoittautua harjoitusluokkaan, jolloin ne saavat harjoitella kehäkokemusta, mutta niitä ei sijoiteta eikä palkita.
Paikalla on WC, vesipiste ja pienimuotoinen buffet.
Tapahtuma ei ole avoin yleisölle, mutta koiran henkilökohtaiset kannustusjoukot ovat tietysti tervetulleita! :)
Tiedustelut: Leena Vyyryläinen, p. 050–3558953
 
Tervetuloa lämmitettyyn, mattopohjaiseen Koirakeskukseen!


Tänään olin kuuntelemassa erästä Turkulaista poliisia joka toimii yhdessä poliisikoiran kanssa. Hänen nimensä oli niin vaikea että eipä jäänyt muistiin. Hän kertoi meille miten poliisikoiria koulutetaan ja kysymyksessä ei sitten olutkaan mikään poliisikoira Rex tyyppinen juttu. Poliisikoira on poliisille työväline  ja Suomessa poliisikoirat  ovat moniosaajia, eli yksi koira osaa jäljestää, olla ruumiskoira, palokoira ja etsijäkoira esim huumeita, rahaa, palavia nesteitä jne.Eläkkeelle poliisikoira pääsee vasta 10 vuotiaana jos vielä silloin on palveluksessa. Useaan kertaan poliisi teroitti, että koiriin ei saa rakastua, sillä ne voivat  yks kaks vaihtaa yksikköä, paikkakuntaa, tai ohjaajaa tai sitten ne vain todetaan poliisikoiraksi sopimattomiksi esim. liian pehmeiksi. Arvokasta työtähän nuo koirat ja poliisit tekevät kun turvaavat meidän kansalaisten turvallisuutta ja oikeuksia, mutta väistämättä tulin hieman surulliseksi, sillä poliisikoirantyö on todella rankkaa. Mielenkiintoinen esitys koska en asiasta mitään tiennyt, mutta jäi moni asia mietityttämään ehkä liikaakin.
Sain tänään kameran kotiin ja lähdin välittömästi sitten metsään ottamaan kuvia ja pitihän se arvata ei ota kuvaa ei  ei sitten vaikka mitä tekisi kertoo vain että muistikortti on suojattu. Ei muuta kuin soittamaan huoltoliikkeeseen ja sehän meni sitten Helsinkiin se puhelu kun se paikkakunta vastaa joka ehtii ja olipas sitkeä mies siellä puhelimessa kun ei sitten suostunut yhdistämään Turkuun ei sitten millään kun eivät kuitenkaan voi minua auttaa, no voi hemmetti. Soitin sitten työkaverilleni ja hänpä sitten neuvoi mitä minun pitää tehdä ja nyt ottaa kuvia mutta metsäkuvat jäi ottamatta tältä päivältä. Mulla on muutenkin ollut huono päivä noiden koneiden kanssa kun heti aamusta töissä jokin öhkömönkijäinen oli yöllä vaihtanut minun salasanani joten sillä se päivä alkoi.

Ruokakuppi tyhjä miten ratkaisen tämän ongelman no ei auta kuin...

mennä jääkaapille. Uskomaton kissa tuo Löpö heti kun avaa jääkaapinoven on siellä syömässä salaattia.