Olen koko loppukesän ihmetellyt ja täällä blogissakin kirjoittanut siitä, että Diwa syö minun kultapiiskuni. Nyt päätin selvittää onko se vaarallista vai mistä oikein on kysymys ja yllätyin todella asiasta, sillä kultapiisku on rohdoskasvi ja alla onkin kuvaus mihin se vaikuttaa. Diwa sairasti kesällä paksunsuolentulehduksen ja kohtutulehduksen ja sen jälkeen on urakalla syönyt minun kultapiiskujani. Diwalla on myös jonkin verran tullut niveljäykkyyttä. Voiko koira tosiaan ymmärtää syödä rohdoskavia  joka auttaa niihin vaivoihin mitä koiralla on? Olen tiennyt että Diwa on viisas koira mutta tämä yllätti minut täysin.
Kultapiisku 
tehokas munuaisrohto 

Kultapiisku (Solidago virgaurea) on eräs tehokkaimmista rohdoksista akuuttien virtsa- ja munaisvaivojen hoidossa. Kultapiiskulla on sekä diureettisia (nestettä poistavia) että tulehduksen vastaisia vaikutuksia. Tästä syystä kultapiiskuvalmisteita käytetään munuaisten ja virtsateiden tulehdusten lääkitsemiseen samoin kuin virtsakivien hoitoon ja niiden ennaltaehkäisyyn.  

1.jpg

 
Kultapiiskulla on suotuisia vaikutuksia myös reumaattisissa tulehduksissa, kihdissä, ripulissa ja paksusuolen tulehduksissa. Kasvi sopii kuona-aineita poistavan vaikutuksensa takia hyvin käytettäväksi myös erilaisten paastojen tai puhdistavien dieettien aikana.

Kultapiisku kuuluu Asteraceae-heimoon eli asterikasveihin. Se kasvaa 20–100 cm korkeaksi, jäykäksi, monivuotiseksi ruohoksi.

Hyvältä maistuu ainakin Diwan mielestä.

Kun Diwa napostelee kultapiiskuja niin mitäs ne muut syövät...

No talviomenoita.

Pudottakaa lisää omenoita puusta!

Tosin Bianca päätti turvautua omaan apuun.