Aina minä valitan, että meitä vastaan ei lenkillä tule ketään, mutta tänään se ei kyllä pitänyt paikkaansa, sillä enemmän ja vähemmän toivttua porukkaa oli samaan aikaan liikkeellä. Ensimmäisenä meitä vastaan tuli naapurin Ritu ja se sai tietystikkin riemun kiljahduksia aikaiseksi Lotan ja BB:n taholta, jotka olivat minun kavereina. Ritua me ei jääty kuvaamaan vaan jatkettiin matkaa ja seuraavana meitä vastaan tuli tämä:

Ihana karvamato, en olekkaan nähnyt karvamatoja pitkään aikaan. Lapsena keräsin aina karvamatoja lemmeikeiksi ja yöllä ne kiipesivät  asuntomme verhoihin ja aamulla äitini oli ihan kauhuissaan kun niitä roikkui verhoissa. Seuraava  vastaantulija ei sitten ollutkaan mikään kiva kaveri.

Kyy se taas oli , mistä näitä oikein tulee.

Sitten meidän polullamme oli tällainen otus:

Pieni Sakusammakko joka kylläkin oli aika pelokas ja

ojensi pitkät säärensä ja loikkasi pois.

Vielä kohtasimme yhden eläimen melkein kotiportilla, onneksi ei ihan sillä tämä tuttavuus oli

Elokuussa naaras synnyttää 4-20 poikasta. Naaraat synnyttävät vain joka toinen vuosi, mikä on ominaista lähes kaikille käärmeille levinneisyysalueen kylmyysrajoilla. Vastasyntyneet poikaset ovat 14-23 cm mittaisia ja painavat 4-6 grammaa. Ne kiemurtelevat aluksi voimakkaasti päästäkseen eroon sikiökalvoistaan. Kolmena ensimmäisenä vuotena kyy kasvaa n. 10 senttiä vuodessa. Sukukypsyyden kyyt saavuttavat 3-4 vuoden ikäisinä. Yli viisivuotiaat kyyt kasvavat vain 1-2 senttiä vuodessa. Kyyn arvellaan elävän 15-25-vuotiaaksi.Tämä kuvassa oleva kyy kuten edelinenkin kuvattu eläin olivat selkeäasti tämän vuoden poikasia. Tämä jälkimmäinen oli myös selkeästi naaras koska oli aivan ruskea, urokset ovat harmaita ja naaraat ruskeita.

Joten ei ollut tapahtumsita puutetta tällä kertaa. Tällä kertaa oli taas otettava kamerakin mukaan, sillä siirsin eilen tietokoneelta ulkoiselle muistille vähän yli 14 tuhatta koirankuvaa joten nyt pitää ottaa uusia kuvia.

Kyllä metsässä on mukvaa ja laitonta, sen verran ehdin lukea Koiramme-lehteä, että selvisi että ilman maanomistajan lupaa koirat eivät saa tällä lailla kirmata pitkin metsää. Rangaistuksena on sakot, joten koska en joudu vankilaan otan riskin että saan sakot. Mistä kummasta sitä saisi kaikkien metsänomistajien luvat ja kun lähtee lupia kyselemään niin silloin voi myös saada kieltävän vastauksen.

Okohan tämä nyt sitten sitä sakkolihaa.

Äiti ja tytär

Mihin se lapsi taas kirmasi


Lämmintä puuhaa tämä laiton juokseminen.

Marjan poimijoita

Tuleeko tuolta poliisi setä ei näy vielä joten jatketaan lenkkiä.