Loistava päivä taas kasvattajan elämässä sillä  Belunan KIngly Milo "Topi" (Namupalan Bella Madonna& Espresso Sir M. aus dem Sumpfloch )  sai tänään vahvistuksen lonkkatulosiin ja kyynäreihin ja mikä kaikkein hienointa siellä Tarjan luona Taavin kaverina asustaa A-luokan poika jolla on myös terveet kyynäreet, tulos oli siis A/A ja 0/0, onnea Tarja hienosti olet pojan kasvattanut. Kertakaikkiaan hienot tulokset  koko pentueella.

A-luokan poika Topi "Tosukka"

Parhaimmat kiitokset Tarjalle kuvista ja terveiset molemmille pojille Topille ja Taaville.

Taustalla Taavi ja edessä Topi.

Tänään koko päivä sujui mielenkiitnoisissa merkeissä sillä minä olin kouluttamassa tai oikeastaan opettelemassa koulutamaan kanoja ja viiriäisiä Kana- ja viisiäiskurssin järjesti Koirataito  ja meitä koulutti Kaisa Hilska. Kaisa on esiintynyt aikaisemminkin blogissani, nimittäin Kaisa testaa kaikki meidän pennut ennen luovutusta. Päivää voi sanoa mielenkiintoiseksi, ja opin todella paljon uusia asioita, oli tosi mielenkiintoista kouluttaa lintuja. Meillä oli kolme kanaa joiden nimet olivat Nokikana, Teeri ja Riekko, sitten oli kolme viiriäistä Leenu, Liinu ja Tiinu. Aivan sympattisia eläimiä kaikki.Työskentelimme kahtena eri parina ja minun parini oli Tarja. Meidän tehtävämme oli ensimmäisenä kouluttaa viiriäistä ja meidän nimikko viiriäisemme oli Leenu  ja nimikkokanamme oli Riekko. Tarkoituksena oli saada kanat ja viiriäiset tuottamaan toivottua käyttäytymistä palkitsemalla. Tänään lintuja totutettiin käsittelyyn ja selviteltiin millä ruualla ne palkkautuvat parhaiten ja opeteltiin alkeita huomisia "temppuja" varten. Meidän viiriäinen Leenu piti eniten kananruuasta ja kauraryyneistä ja Riekko kanamme taas aivan erityisesti jauhelihasta. Riekon kanssa harjoituksissa käytettiin kosketuskeppiä.

Kouluttaja Kaisa Hilska Koirataito

Kouluttaja kertoo kuinka viiriäisi tulee käsitellä.


Sitten opeteltiin kanan käsittelyä.

Oppilaat: Riekko, Teeri ja Nokikana

Oppilaat: Leenu, Liinu ja Tiinu (Leenu on tuo kermanvärinen kaunis valea viiriäinen)

Tarja tekee tuttavuutta Riekon kanssa, Riekko on siis kqna nimeltään Riekko.

Yhteinen sävel näyttää löytyvän.

Nokikana ja Tarjan ja minun kurssikaverini.

Nokikana oli hyvin taitava kana.

Tule Leenu Arjan luo tule tule..

Taitava kana.

Palkka oli herkkuja kupissa

Nokikana sai palkkaa tässä kun osasi seisoa rauhallisesti ihmisen kädellä.

Nokikana oli hyvin rauhallinen kana.

Tosin välillä kana testasi voisiko vain lentää pois.

Yhteispelillä se sujuu.

Reippaasti kädeltä toiselle.

Tarja miettii koulutussuunnitelmaa

Eiköhän aloiteta tuo kosketuskeppi "leikki", siitä ei valitettavasti tullut kuvia kun olimme kumpikin niin innostuneita konttaamaan kanan kanssa lattialla että unohtui kuvat, muta ehkäpä huomenna .