BB oli eilen niin reipas , että sai vapautuksen koulusta tänään ja vuorostaan Milana pääsi mukaan. Tällä tavalla kun vaihtaa koiraa niin huomaa erittäin hyvin  stressin vaikutuksen koiraan ja sen kuinka selkeitä merkkejä koira näyttää. Milana ei ollut koskaan käynyt tuossa paikassa eikä tuntenut toisia koiria eikä ihmisiä. Milanassa tuli esille seuraavia sressin merkkejä, MIlana läähätti, Milana ei pystynyt syömään edes herkkunameja, Milana oli rauhaton, Milanan silmien valkuaiset muuttuivat punaisiksi, Milana oli levoton, Milana ei pissannut koko päivänä, Milana joi usein. Milana rav isteli itseään, Milana oli "kireä". Päivän mittaan kun pystyin omalla toiminnallani rauhoittamaan Milanaa , Milanakin rauhoittui ja jopa nukahti niin että huoneen täytti kuorsaus.  No mitä sitten tein, en pakottanut Milanaa mihinkään annoin Milanalle haisteltavaa, sillä haistelu rauhoittaa koiraa, silittelin ja annoin nameja jotka sitten jo loppupäivästä alkoivat maittaakin.

Milanan "pesä"

Tänään meillä oli koirien ensiapua ja teorian lisäksi me harjoiteltiin.


Kurssikaverini tekevät pikkuhaukuille painesidettä.

Tässä taas valmistuu tassuside

Ensiapukoulutusta meille opetti Helena.

Koirankoulutuksen opetteaminen on iloinen asia ja se varmaan johtuu tästä valio joukosta jota Raili Halme Rakkaista haukuista saa opettaa. Nyt sitten on jäljellä koeviikonloppu, jossa oppimansa taidot pitää todentaa niin teorialla kuin näyttötyölläkin. Näyttötyö on minulla jo valmiina, eli näyttötyönä jokainen meistä joutuu suunnittelemaan ja vetämään kurssin valitsemastaan aiheesta, kurssi pitää vetää koiralähtöisesti. Saapas nähdä saanko kurssin läpi vai jäänkö luokalle. Tämän jälkeen minun on tarkoitus jatkaa ongelmakoirakouluttajakurssilla ja valmistua ehkä sieltä ongelmakoirakouluttajaksi 2014 keväällä.

Eemeli on tavannut tällaisen kauniin "lumipallon". Eemeli on hyvä esimerkki siitä kun koiraa sosiaalistetaan pennusta lähtien oikealla tavalla niin mailma ei ole pelottava paikka vaan paikka missä tapahtuu hauskoja asioita.

Syökö mun "iskä" taas herkkuja?